DTV Blog: 20 maart 2024


Tuinontwerpen


Tuinontwerpen

Het ontwerpen en creëren van een tuin is een leuke manier om je huis en omgeving te verfraaien en een heerlijke plek te maken om te ontspannen en te genieten. Er zijn verschillende tuinontwerpen die je kunt gebruiken, van klassieke tuinen tot moderne tuinontwerpen. In deze blog bespreken we enkele van de meest populaire tuinontwerpen die jij kunt overwegen voor jouw tuin!


Klassieke tuinen 

Klassieke tuinen zijn een van de meest populaire tuinontwerpen. Ze staan bekend om hun symmetrische, formele lay-out, die een vleugje elegantie en stijl aan je tuin toevoegen. Veel mensen kiezen voor klassieke tuinen met traditionele planten zoals rozen en lavendelstruiken.


Cottage tuinen 

Cottage tuindesign is geschikt voor kleinere tuinen. Deze soort tuinen zijn vaak rustiek en comfortabel, en worden gekenmerkt door het gebruik van bloemen, kruiden en bomen. Cottage tuindesign is een geweldige manier om een landelijke, gezellige sfeer aan uw tuin toe te voegen.


Moderne tuinen 

Moderne tuinen staan bekend om hun minimalistische lay-out en kleur compositie. Veel mensen kiezen voor moderne tuinen vanwege hun moderne uiterlijk en gebruik van strakke, scherpe lijnen. 


Kunstmatige tuinen 

Kunstmatige tuinen zijn een andere populaire optie voor tuinontwerp. Ze worden gekenmerkt door het gebruik van kunstmatige beplanting die vrijwel onderhoudsvrij zijn. Het voordeel van kunstmatige tuinen is dat ze er prachtig uitzien, maar dat je er weinig tijd aan hoeft te besteden om ze mooi te houden.


Oosterse tuinen

Kleine boompjes of juist heel klein gesnoeid, maar ook het spel van verbergen en ontdekken. Een oosterse tuin herken je aan de miniaturisering van de natuur.  In een oosterse tuin loopt het ene landschap vloeiend over in het andere. Geen element is in deze tuin is exact hetzelfde of symmetrisch aangezien symmetrie in de natuur ook niet bestaat, maar wel haar eigen perfectie kent tot in de kleinste details.


Zen-tuinen 

Zen-tuinen staan bekend om hun rustige, minimalistische sfeer. Deze tuinontwerpen worden gekenmerkt door het gebruik van rustgevende elementen zoals vijvers, stenen en zand. Ze zijn perfect voor mensen die op zoek zijn naar een rustige plek om te ontspannen.


Deze verschillende tuinontwerpen bieden veel mogelijkheden voor het creëren van een unieke, persoonlijke tuin. Of je nu kiest voor klassieke, cottage, moderne of zen tuinontwerpen, je kunt een tuin creëren die bij je persoonlijke stijl en smaak past. Als je op zoek bent naar inspiratie en meer informatie voor het aanpakken tuin, neem dan contact met ons op. Stuur een e-mail naar info@detuinenvan.nl. Ons team gaat graag voor je aan de slag
De Tuinen Van

Overschiestraat 188a

1062 XK Amsterdam

KVK 69858683

De Tuinen Van © 2022

FAQ