TUINSPECIALIST

De Tuinen Van

De Tuinen Van realiseert unieke tuinen met ons team van vakbekwame hoveniers en tuinontwerpers. Voor zowel tuinontwerp, tuinaanleg en renovatie ben je bij ons aan het juiste adres. Eén groen partner die je van A tot Z helpt om jouw droomtuin te realiseren, wel zo prettig!

DESIGN & ADVIES

Tuinontwerp

Iedere tuin is uniek en samen gaan we dit creatieve traject in. Na een kennismakingsgesprek en brainstormsessie meten we de tuin op en maken wij een tuinontwerp en een beplantingsplan passend bij je wensen en je budget.

Van (dak)terras , stadstuin, moestuin, strak modern tot ecologische tuinen. Ook voor bijzondere projecten zoals groene gevels en daktuinen ben je bij ons aan het juiste adres.

UITVOER

Tuinaanleg

Na het ontwerp volgt de uitvoer. Onze vakbekwame hoveniers zorgen ervoor dat het ontwerp wordt omgezet naar een mooi aangelegde tuin.

Onze professionals zorgen voor een vloeiend proces en een professioneel aangelegde tuin om jaarrond van te genieten.

Hovenier tuinontwerp tuinaanleg tuinontwerp sedumdaken sedumdak
Bar Louie louie terras tuinaanleg tuinontwerp 3wo

DUURZAME ISOLATIE

Sedumdaken

Sedumdaken zijn mooi om naar te kijken en perfect voor isolatie. Deze duurzame vorm van isoleren is goed voor het milieu en er kan subsidie aangevraagd worden om de kosten te dekken. Wij leggen sedumdaken aan op een dunne laag substraat.

Eventueel kan de daktuin gecombineerd worden met zonnepanelen om het dak nog duurzamer te maken. Als beplanting is er keuze uit verschillende mixen van biodiverse en bij- en vlinder vriendelijke planten.

Een mooie manier om huizen te verduurzamen!

STAD

Daktuin & terras

In en rondom Amsterdam zijn we wel wat gewend als het op bijzondere tuinen aankomt. Wij maken tuinen op elke plek. Van horeca terrassen tot natuurlijke dakterrassen en balkons. Een sier-kas, vijver, verticale tuin of een ecologische border? Voor elke situatie maken onze hoveniers een tuin op maat.

Sedumdaken Sedumdak duurzaam

Een greep uit onze afgeronde groenprojecten

Hovenier tuinontwerp tuinaanleg tuinontwerp sedumdaken sedumdak

TUIN UTRECHT

"Een levende tuin op het noorden met veel groen''

Tuin van een eengezinswoning met een tuin op het noorden in een nieuwbouwwijk in Utrecht. Het wooncomplex is klimaat adaptief ontworpen; zo wordt al het regenwater afgevangen in een grote gemeenschappelijke wadi. De tuin is gerealiseerd door De Tuinen Van en ontworpen door Kasimir Vermeulen.


Tuinontwerp Tuinaanleg Ecologische tuin Terras beplanting Amsterdam Amsterdamse tuinen Balkons Dakterras Vlonders Borders Prairietuinen

TUIN HAARLEM

 ''Chiqué tuin op het zuiden''

Deze Tuin is van een jong expat paar met Colombiaanse en Engelse afkomst. De mix van twee culturen zie je duidelijk terug. De tuin heeft er twee jaar lang na de aanbouw verschrikkelijk bij gelegen en was erg toe aan een opknapbeurt. De Tuinen Van heeft op basis van het tuinontwerp van Esther Riemersma deze prachtige tuin gerealiseerd. 


Ecologische tuin ontwerp tuinontwerp biodiversiteit bijen compost

AMSTERDAM NOORD

''Ecologische tuin''

Dit stel kocht een huis in Amsterdam Noord met een tuin vol mogelijkheden.

De bewoners hadden een duidelijke wens om te werken met natuurlijke materialen. In dit ontwerp zitten behoorlijk wat ecologische aspecten. Met een vogel/insecten badje, een regenton, compostbak, moestuinbak en voldoende waard- en drachtplanten voor vlinders en bijen.

Tuinontwerp Tuinaanleg Ecologische tuin Terras beplanting Amsterdam Amsterdamse tuinen Balkons Dakterras Vlonders Borders Prairietuinen

DAKTERRAS WESTERPARK

''Het bos naar je dakterras brengen''

Naast een simpele sit-area en een hangout om lekker vanaf je balkon te kijken, was de wens van de klant om dit dakterras verder tot een groene oase te maken. Dit dakterras is ontworpen en uitgevoerd door onze all-rounder Adam Eyer.

Tuinontwerp Tuinaanleg Ecologische tuin Terras beplanting Amsterdam Amsterdamse tuinen Balkons Dakterras Vlonders Borders Prairietuinen

PROJECTBEPLANTING MAXWELL

''Een mooi terras is een uithangbord en verlengde van een goede horecazaak''

Een plek waar mensen naar toe getrokken worden en zo lang mogelijk willen zitten.

Voor Cafe Maxwell in Amsterdam-Oost koos onze ontwerper Rose van der Laan sterke mediteraanse planten met veel volume in vintage terra cotta potten voor een eindeloze Amsterdamse zomer.

Hovenier tuinontwerp tuinaanleg tuinontwerp sedumdaken sedumdak

PROJECTBEPLANTING LOUIE LOUIE

Louie Louie is een prachtige bar in Amsterdam Oost (tegenover het Tropenmuseum)

Je kan het hele jaar rond terecht voor ontbijt, lunch en in de avond kun je genieten van een drankje een een diner. Het terras (exterieur) is net zo belangrijk als het interieur. Met een een mix van inheemse en Aziatische solitaire planten hebben we het terras omgetoverd tot een groene oase waar je het hele jaar rond van kan genieten.

CONTACT

Neem contact met ons op

Wij helpen je graag met jouw droomtuin, van ontwerp tot uitvoer.

De Tuinen Van

Overschiestraat 188a

1062 XK Amsterdam

KVK 69858683

De Tuinen Van © 2022

FAQ