Moswand

De groene moswand is een echte blikvanger en laat iedere ruimte tot leven komen. Met moswanden als interieurbeplanting wordt een stukje natuur naar binnen gebracht. De mogelijkheden voor het toepassen van een mos zijn eindeloos, van het bekleden van complete moswanden tot mobiele mospanelen en zelfs gehele mosplafonds. Moswanden zijn dan ook perfect voor het creëren van bijvoorbeeld de urban jungle look, maar een moswand kan ook op subtiele wijze als accent in een ruimte fungeren. Moswanden geven een hip en modern effect en worden vaak toegepast in openbare ruimtes zoals kantoren, cafés en winkels. Muren komen echt tot leven met een moswand en mos is ook zeer geschikt voor verticale interieurbeplanting.

Moswand voordelen

Een groene moswand zorgt niet alleen voor een gezonde leefomgeving, maar werkt ook nog eens sfeerverhogend. Vanwege de sponsachtige structuur zijn moswanden ook ideaal om de akoestiek in een ruimte te dempen. De keuze voor een moswand als akoestisch paneel is ook milieuvriendelijker aangezien het gebruik van glaswol of steenwol achterwege blijft. De vele voordelen van een moswand maken ons iedere keer weer enthousiast bij de start van een nieuw project!

De voordelen van een moswand op een rij:

  • moswanden zijn volledig natuurlijk
  • mos is van nature vuilafstotend en heeft geen onderhoud nodig
  • mos is gepreserveerd en heeft geen daglicht nodig
  • mos heeft een isolerende werking 
  • mos heeft een dempend effect op geluid
  • mos is sfeervol en heeft een duurzame uitstraling
  • mos werkt rustgevend

Uit onderzoek blijkt dat een groene omgeving rustgevend werkt, helemaal wanneer dit afkomstig is van echte organische materialen zoals bijvoorbeeld mos. Een groene ruimte werkt doorgaans positief op de gemoedstoestand van mensen. Zie ook ons blogartikel over vijf planten die productiever maken

Moswand maken

Het maken van een moswand vereist de nodige expertise waarbij we graag ondersteunen. Zo begeleiden we het gehele proces en geven altijd advies op maat. Iedere moswand is uniek en wordt altijd helemaal afgesteld op de wensen van de klant. Zo zijn er variaties in de grootte van de moswand, maar bijvoorbeeld ook het type mos en de combinatie van de verschillende mossoorten. Andere mogelijkheden zijn bijvoorbeeld het verwerken van het logo van een bedrijf in de moswand. Een moswand met logo past bijvoorbeeld uitstekend in ontvangstruimtes van een kantoor of bij de aankleding van een beursstand. Bij het maken van een moswand werken wij altijd met de beste materialen, zo ben je altijd verzekerd van een mooi en duurzaam resultaat.

Moswand kantoor

De Tuinen Van begeleidt in het volledige proces van interieurbeplanting. Vanuit een persoonlijk en op maat geleverd beplantingsplan leveren en onderhouden wij alle soorten groen voor binnen en buiten, zo ook moswanden voor kantoorruimtes. Een moswand staat niet alleen mooi, het draagt ook bij aan een gezond klimaat op de werkvloer. Sta je binnenkort met jouw bedrijf op een beurs en wil je echt opvallen met jouw stand? Het toevoegen van moswanden aan een beursstand werkt zeer uitnodigend, en vanwege het aangename gevoel dat een groene omgeving opwekt blijven bezoekers vaak ook langer hangen. Met de mobiele moswanden toveren we iedere beursstand om tot een echte eyecatcher! Bekijk ook eens ons artikel over een groene beursstand

 

Moswand interieur

Wil je een moswand binnen in jouw eigen interieur dan regelen wij dat ook. Moswanden zijn een aanwinst voor iedere woning en kunnen op diverse plaatsen binnenshuis worden toegepast. Wat dacht je van een moswand in de badkamer of een indrukwekkende groene hal door middel van mospanelen of mosschilderijen? Mosschilderijen zijn perfect om binnen in huis te plaatsen. Een mobiel paneel als deze kan iedere keer naar eigen wens in een andere ruimte worden geplaatst, net als bij een schilderij. Met een moswand in huis ben je verzekerd van een unieke en rustgevende blikvanger die niet snel zal vervelen.

 

Advies moswanden

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een moswand? Bij De Tuinen Van kun je terecht voor de mooiste unieke mos-creaties. Ieder project is weer anders en wij geven dan ook altijd advies op maat. De moswanden kunnen in elk gewenst formaat geleverd worden en in drie verschillende kleuren groen. Zo wordt er op een natuurlijke wijze diepte gecreëerd in het totaalbeeld. Nog meer groen in jouw kantoorruimte of eigen woning? Bij ons kun je ook terecht andere interieurbeplanting en tuinaanleg, maar ook plantenverhuur of plantenverkoop. Neem voor goedkope planten ook eens een kijkje bij onze maandelijkse planten yard sale in Amsterdam. Je kunt ons altijd bellen voor een vrijblijvend advies, of neem contact op via onderstaand formulier.

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies

    Contactgegevens