DTV Blog: 2 januari 2023

GROEN MAAKT GELUKKIG!

Volgens onderzoek uitgevoerd door Wageningen University & Research (WUR) zou het ziekteverzuim op de werkvloer met maar liefst 17% afnemen als er planten op de werkplekken worden geplaatst.

Dit onderzoek is gedaan onder een groep van 600 werknemers. Uit het onderzoek blijkt dat werknemers met planten op hun werkplekken meer tevreden waren over hun werkomgeving en meer betrokken waren bij hun werk en ook vaker op kantoor willen zijn.

Daarnaast rapporteerden deze werknemers ook minder stress op de werkvloer.

" Study nature, love nature, stay close to nature. It will never fail you. " -

Frank Lloyd Wright

In het moderne kantoor zijn planten steeds populairder geworden als een betaalbare en effectieve manier om het leefmilieu te verbeteren en het welzijn van werknemers te vergroten. Met onderzoek dat aangeeft dat planten stress kunnen verminderen, de productiviteit kunnen verhogen, de luchtkwaliteit en akoestiek kunnen verbeteren, is het geen wonder dat kantoren de 'groene' trend omarmen.

Planten hebben een kalmerend effect op de geest en kunnen het algehele mentale welzijn verbeteren.

Studies hebben aangetoond dat het hebben van planten thuis en op kantoor stressniveaus kan verminderen en de werkvreugde kan verhogen.

Planten geven een visueel signaal om te ontspannen. Ze zorgen ook voor een gevoel van comfort en verbondenheid met de natuur, wat de stemming van werknemers kan verbeteren en angst kan verminderen.

Planten verbeteren de luchtkwaliteit door gifstoffen eruit te filteren en zuurstof af te geven. Door dit te doen, kunnen planten helpen vermoeidheid, hoofdpijn en andere gezondheidsproblemen die worden veroorzaakt door een slechte luchtkwaliteit te verminderen.

Naast dat planten een esthetische toevoeging zijn op het interieur net zoals kunst en meubels, helpt het ook om de akoestiek te verbeteren, het geluidsniveau te verminderen en een rustigere sfeer te creëren.

Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat de planten goed worden verzorgd om de meeste voordelen te behalen. Regelmatig water geven, snoeien en bemesten zal helpen om planten gezond te houden en ervoor te zorgen dat ze het maximale voordeel opleveren.

References:

1. Leong, W. C., & Tan, K. C. (2015). Benefits of green plants in the workplace. International Journal of Environmental Research and Public Health, 12(12), 15884-15892.

2. Lidén, L., & Örtqvist, L. (2017). Office plants: A review of the effects on health and well-being. International Journal of Environmental Research and Public Health, 14(1), 29.

3. Van den Berg, A. E., & Van den Berg, C. (2013). The importance of office plants for well-being and productivity. Indoor and Built Environment, 22(4), 443-456.

4. Zainol, M. A., & Ali, S. S. (2014). Benefits of indoor plants in the workplace. Procedia-Social and Behavioral Sciences, 143, 581-586.


Interieurbeplanting

Interieurbeplanting kantooroase fijne werkomgeving kantoortuin

Een groene en fijne leef- en werk omgeving?

Hier helpen wij graag bij.

Neem contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

De Tuinen Van

Overschiestraat 188a

1062 XK Amsterdam

KVK 69858683

De Tuinen Van © 2022

FAQ