Daktuinen

Met een daktuin tover je ieder dak om tot een prachtige, leefbare ruimte. Een daktuin wordt ook wel een groendak genoemd en bestaat vaak uit meer dan alleen een gazon. Op een daktuin of groendak is naast mos of gras soms ook de mogelijkheid tot de aanleg van grotere planten en bomen, struiken of andere groen. Daktuinen zorgen er naast een fraai uitzicht ook voor dat het riool minder wordt belast. Het systeem van een groendak regelt namelijk dat de neerslag geleidelijk van het dak wordt afgevoerd, zo wordt wateroverlast tijdens zware regenval voorkomen. Ook blijft het in huis of de ruimte onder een groendak langer koel bij een hoge buitentemperatuur én zorgt een groendak er ook nog eens voor dat jouw dak langer mee gaat. Al enthousiast? Wij leggen graag jouw unieke eigen dakterras aan.

Daktuinen aanleggen

De tuinaanleg van een daktuin wordt door ons op een professionele en vakkundige wijze gedaan. Eerst kijken we of het dak geschikt is voor een daktuin, waarna we vervolgens beginnen aan het ontwerp van het groendak. Weet je al precies wat je wilt? Dan begeleiden we graag in de juiste uitvoering van het plan, zodat je straks verzekerd bent van een droom van een daktuin die ook nog eens lang meegaat. Zo kiezen we bijvoorbeeld samen voor de juiste daktuin beplanting. Van complete mosdaken tot aan daktuinen met een grotere variëteit aan groen. Samen komen we altijd tot een duurzaam, mooi en goed uit te voeren plan. 

Verticale daktuin

De Tuinen Van is naast het verzorgen van bijna alle groenvoorziening ook expert in verticaal tuinieren, zo ook voor daktuinen. Sommige daken hebben een wandzijde waardoor er gemakkelijk een verticale tuin kan worden gecreëerd. In andere gevallen moet er een speciale constructie worden gebouwd waardoor de verticale tuin alsnog kan worden geïntegreerd in het tuinontwerp. De mogelijkheden verschillen per project, maar we denken altijd mee en voorzien van een professioneel advies. Verticale daktuinen zijn prachtig wanneer deze bestaan uit moswanden, maar ook andere type planten komen hier uitstekend tot hun recht.

Daktuinen onderhoud

De meeste daktuinen zijn zeer onderhoudsvriendelijk en vragen ongeveer zo’n twee keer per jaar onderhoud. Wil je hier zelf liever geen omkijken naar hebben dan verzorgen wij ook graag het tuinonderhoud van jouw eigen groendak. Wij verrichten bijvoorbeeld werkzaamheden als het verwijderen van onkruid, bemesten met speciale meststof en het reinigen van de waterafvoer. Met een goed tuinonderhoud gaat de daktuin langer mee en blijft deze er goed uit zien. Iedere daktuin is uiteraard anders, zo is een onderhoudsplan ook altijd maatwerk.

Advies daktuin

Wil je graag advies over een daktuin op maat? De Tuinen Van is dé specialist op het gebied van verschillende soorten groenvoorzieningen. Met onze jarenlange ervaring ondersteunen we precies daar waar nodig. Of het nu gaat om een grote of een kleine daktuin of een verticale daktuin: bij De Tuinen Van verzorgen we het gehele traject van tuinontwerp en tuinaanleg tot aan het tuinonderhoud. Zo hoef je nergens naar om te kijken en krijg je straks de daktuin die je altijd al hebt willen hebben. Ook kun je bij ons terecht voor interieurbeplanting en de verhuur van planten en kunstplanten voor evenementen. Bel ons gerust voor een vrijblijvend advies of neem contact op via het contactformulier. Op zoek naar goedkope planten? Kom dan eens langs bij onze gezellige maandelijkse planten yard sale!

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies

    Contactgegevens