planten-die-je-productiviteit-verbeteren
blog

Vijf planten die je productiever maken

Wist je dat sommige planten echt wonderen doen voor de productiviteit en creativiteit op de werkvloer? Uit onderzoek van de NASA blijkt dat er planten zijn die naast dat ze voor zuurstof zorgen ook extra luchtzuiverend werken. Er zijn planten die wel 70% tot 80% van alle schadelijke stoffen uit de lucht kunnen halen. Een groene omgeving werkt daarnaast ook stressverlagend en beïnvloedt de creativiteit op positieve wijze. Negatieve bijeffecten van bijvoorbeeld airconditioning worden met de aanwezigheid van de juiste planten dan ook flink teniet gedaan. Planten in huis of op de werkvloer zorgen dus niet alleen voor sfeer, maar hebben ook een positieve uitwerking op onze (mentale) gezondheid. Onderstaand vijf planten die veel bijdragen aan een fijn leef- en werkklimaat.

Areca Palm

Een plant die met stip op nummer één staat als meest luchtzuiverende plant is de Areca palm. De Areca palm is groot, eenvoudig te onderhouden en dankt haar bijnaam ‘goudpalm’ aan de sierlijke geelachtige stengels. Deze plant maakt vooral overdag veel zuurstof aan. De Areca palm is dus niet alleen een plant met een hoge esthetische waarde, maar brengt met name gedurende de dag veel vocht in de lucht en verwijdert giftige stoffen.

Calathea

De Calathea heeft een hoge decoratieve waarde vanwege zijn kleurrijke, opvallende bladeren. Deze plant is niet alleen een lust voor het oog, maar zorgt ook voor schonere lucht in huis of op de werkvloer. De Calathea is een echte oerwoudplant en houdt daarom niet van direct zonlicht waardoor deze ook makkelijk te plaatsen is in ruimtes met weinig licht. Leuk weetje: de Calathea sluit ‘s nachts de bladeren en opent deze pas weer wanneer de zon op komt. Daarom wordt deze bijzondere plant ook wel de ‘living plant’ genoemd.

Epipremnum Aureum

Deze mooie plant, met een ietwat lastige naam, behoort ook zeker tot de top 5 van planten met een hoge luchtzuiverende werking. De Epipremnum Aureum is een zeer sterke hangplant, gemakkelijk in onderhoud en doet het goed in bijna iedere ruimte. De Epipremnum Aureum komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië en is een veel geziene plant in tropische oerwouden. Deze prachtige hangplant geeft iedere ruimte al snel een fijne sfeer en is de ideale plant voor op kantoor of in de huiskamer.

Monstera

monstera

De Monstera Deliciosa zorgt ook voor extra schone lucht in huis of op kantoor. De Monstera staat ook wel bekend als de ‘gatenplant’ vanwege de gaten in de grote, groene bladeren. Deze grote bladeren zuiveren de lucht en dit zorgt voor een prettiger binnenklimaat. De Monstera kan zowel op een donkere als lichte plek staan en heeft niet veel verzorging nodig. De Monstera is vanwege het opvallende blad ook een inspiratiebron geweest binnen de design wereld, zo zie je de afbeelding van het blad tegenwoordig terug in veel prints.

Rubberplant

De Rubberplant (familie van de ficus) heeft grote ronde, rubber achtige bladeren welke de lucht sterk zuiveren. Met name het stofje formaldehyde, dat onder andere vrijkomt uit textiel, verf en spaanplaat wordt met behulp van deze plant gezuiverd. Van alle ficus planten is de rubberplant de meest effectieve plant als het aankomt op het zuiveren van giftige gassen binnenshuis. De rubberplant is ook nog eens een van de makkelijkst te onderhouden planten. De plant heeft niet veel water nodig en gedijt prima op plekken met weinig licht.

Benieuwd wat De Tuinen Van voor jou kan betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.