hemeltjelief_eventstyling_tips
blog

Event styling tips

Organiseer jij binnenkort een event en maak je graag een onvergetelijke indruk op de dag zelf? Besteed dan veel aandacht aan de styling van je event. Een goede event styling is van essentieel belang voor het creëren van een bepaalde beleving bij je bezoekers. Of je nu een festival, bruiloft, beurs of welk ander type event organiseert, zie een goede styling als essentieel onderdeel en zorg zo voor een geslaagd evenement. Bedenk van tevoren wel goed wie je doelgroep is. Zijn dit voornamelijk mannen, vrouwen, B2B of B2C of gaat het misschien om een tv publiek? Onderstaand nog meer tips voor een goede styling van jouw event.

Groots denken

Bij de inrichting van een ruimte werken grote eyecatchers het beste. Kleine accessoires ogen snel rommelig en wekken gevoelens van onrust op. Niet dat details niet belangrijk zijn, maar qua decoratie is het goed om groot te denken. Grote objecten brengen stijl én sfeer aan een ruimte. Wil je graag met planten werken kies dan bijvoorbeeld voor grote planten zoals palmen, esdoorns of grote cactussen. Bij het inrichten van bijvoorbeeld een beursstand kun je klein en groot juist weer goed combineren.

80/20 regel

Soms neemt het creatieve gedeelte de overhand en worden praktische zaken snel over het hoofd gezien. Hanteer daarom bij het inrichten van een ruimte de 80/20 regel, waarbij 80 procent van alle decoratie en styling gereserveerd is voor de essentiële onderdelen. Dit zijn bijvoorbeeld stoelen, banken, statafels etc. Die laatste 20 procent is voor de details, en daarmee maak je vaak het onderscheid. Ook het toepassen van de groene trend is voor die laatste 20 procent. Staat je basis eenmaal, dan is de final touch uiteindelijk je signatuur.

Kies bloemen en planten uit het seizoen

Verse bloemen en mooie, gezonde planten geven een warme sfeer aan een ruimte. Niet alle bloemen zijn het hele jaar door beschikbaar en ook bepaalde planten zoals bijvoorbeeld een Esdoorn zijn seizoensgebonden. Nog een belangrijke tip: houd niet altijd vast aan de kleuren van het logo van je bedrijf. Een beetje variatie maakt het juist speels, minder statisch en daardoor stukken gezelliger.

Richt in op groepen van maximaal 500 personen

Organiseer je een groot evenement voor bijvoorbeeld 2000 gasten? Richt dan in alsof je vier evenementen voor 500 man organiseert. Doe je dit niet dan val je al snel in herhaling en dit gaat ten koste van de beleving van de bezoeker. Hou het kleinschalig en creëer zo warmte en sfeer in grote ruimtes.

De juiste flow

Event styling draait niet enkel om decor, maar ook om het creëren van ruimte. Een ruimte waarin je gasten zich makkelijk bewegen, zonder opstoppingen. Helemaal wanneer je met een kleine ruimte werkt is dit heel belangrijk. Loop je door de ruimte dan moet je vrij kunnen bewegen zonder tegen tafels of stoelen te lopen. Ook ruimtes als het toilet en de uitgang moeten makkelijk bereikbaar zijn. Maak je dit een prioriteit dan heeft dit invloed op het decoratieplan; werk bijvoorbeeld meer in de hoogte en creëer zo ruimte op de vloer.

Benieuwd wat De Tuinen Van voor jouw evenement kan betekenen? Neem dan contact met ons op.