DTV blog 20 Maart 2023

BIOPHILIC DESIGN, WAT IS HET?

In de kern gaat biophilic design, ook wel biofilisch ontwerpen over het creëren van een gevoel van verbondenheid met de natuurlijke wereld.

Het is een ontwerpbenadering waarbij de principes van de natuur worden toegepast om een gezonde en productieve omgeving te creëren.

Het doel van biophilic design is om een ruimte te creëren die het contact tussen mensen en de natuurlijke wereld versterkt. 

Het is een manier om ruimtes te creëren die er niet alleen mooi uitzien, maar ook ons ​​welzijn verbeteren door ons met de natuur te verbinden.

Dit kan op vele manieren worden bereikt, van het verwerken van natuurlijke materialen als hout en steen in een ruimte tot het ontwerpen van ruimtes met veel natuurlijk licht en uitzicht op groen.

Het omvat het toevoegen van elementen zoals structuren, kleuren, planten en duurzaam meubilair op maat.

Of het nu gaat om een ​​levende muur in een lobby of een daktuin op een wolkenkrabber, biophilic design heeft het potentieel om de manier waarop we leven en werken te transformeren.

Een natuurlijke omgeving verhoogt de productiviteit en vermindert het stressniveau.

Het gebruik van planten creëert een gezonde leefomgeving door de luchtkwaliteit te verbeteren. In kantoren en openbare ruimtes is Biophilic design daarom onmisbaar, maar ook in huizen zie je deze trend steeds meer terug.

Het is een effectieve manier om de menselijke ervaring met de natuurlijke omgeving te ontwikkelen. Lees hier meer over in de blog: Groen maakt gelukkig!


Het concept van Biophilic Design is een goede optie voor zowel nieuwe als bestaande gebouwen. Het helpt om een gezonde en aangename omgeving te creëren die het welzijn van alle bewoners verbetert. Het is een manier om het milieu te verbeteren en de menselijke geest te ontspannen.

Door Biophilic design toe te passen kunnen architecten een ruimte creëren die een eenheid vormt tussen mensen en de natuur.